Szerző
Salamon Ernő

Salamon Ernő

költő és újságíró

1912. május 15. — 1943. február 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1263 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 13.

Megosztás

Címkék

Salamon Ernő

Asztmás vasárnap

A környéken harmonika,
koronként könnyel kornyikál,
autó fut el, port ráncigál.
Neved szívemen holtig áll.
Ez egy vasárnap délután,
s csak szaladgál másik után,
hang biceg el csak hang után,
egy kornyika csak kornyikál.
Neved szívemen holtig áll,
a szem, a talp, a hát vizül,
hangod fülemben holtig ül.

1933.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!