Szerző

Szentiváni Mihály

erdélyi magyar költő, író, újságíró és politikus

1813. május 30. — 1842. december 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1333 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szentiváni Mihály

Vándor-emlék

Vándorpálya, róna, hegyvölgy
Kitől messze vet;
Fölvarázslod báj alakban
Hiv emlékezet!

Vélem ő, ha kéjes útam,
Társ magányimon,
Minden szép és minden édes
Emlékére von.

Lányka! bár az ifju tőled
Messze messze van,
Rólad híven emlékezve
Boldog-álmiban.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!