Szerző

Dömötör Pál

költő és műfordító

1844. július 15. — 1920. szeptember 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1141 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 11.

Megosztás

Címkék

Dömötör Pál

Matild

Ifjukoromnak eszményképe,
Te voltál az a lány!
A költő bájos felesége
Te lettél azután.
S a kis család költészete
Nekem ti óh! csak együtt vagytok...
- Te vagy az édes anya, te,
Szerető, gondos, édes anyjok.

Oh, szép valál te eszményképnek,
Szivem leánya, szép!
Oh, szép és jó vagy feleségnek,
Szerelmem csak tiéd.
S a megnyilt ég tekintete,
Szemed ha függ őrködve rajtok...
- Te vagy az édes anya, te,
Szerető, gondos, - édes anyjok.

*

Te voltál földi eszményképem,
Te lészsz a kép örök álmom felelt;
Te voltál földi üdvösségem,
Majd földöntúli üdvöm is veled...
Áldott hitvesnek és áldott anyának,
Halóporodban is szeretve áldlak!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!