Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2660 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 6.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Vörösmarty Mihály

Sas

Fák sudarán zápor s szélvész harcolnak időnként,
Mégis fenn a sas tartja királyi lakát.
Aki napot keres, a vésszel megvíni ne féljen,
Vagy köz lélekként tűrje, ha porba szegik.

1839. május 9.

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!