Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1762 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 6.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Vörösmarty Mihály

Egy festett nefelejts alá

Melyet egykor hű kezekkel
Szedtem a mély völgyeken,
Elhervadt már, s új virágot
A tél nem nevel nekem.
Mégis küldök egy virágot,
Nem virágzót, nem élőt;
De jelentő képzetében
Bús szivemmel egyezőt.
Vedd és tedd szép titkaidhoz
A serény év kezdetén.
Légy vidám, s boldog helyettem:
Boldogtalan lettem én.

Görbő, 1823. január

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!