Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1495 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ady Endre

Szegény legény botja

A szegény legénynek
Furcsa az ő botja,
Nem oda üt vele,
Ahova gondolja,
Szegény az ő dolga.

A szegény legénynek
Benn a kalodában
Nótaságos, nagy dühe jön.
De minden hiában:
Dühe, botja kárban.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!