Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3056 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 4.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Reményik Sándor

Szappanbuborék

Valaki szappanbuborékot fúj,
Mindegy most, hogy Isten, vagy kisgyerek,
Világokat kelt életre a száj,
Mely szappanbuborékot ereget.

És szállnak, libegnek a fényes gömbök,
És szétpattannak - s elnyeli az ég. -
Egy szappanbuborék is egy világ,
S egy világ is egy szappanbuborék.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bakonyiili

2014. május 4. 17:29

Az egyik kedves versem!
" csak azok a színes buborékok hiányoznak..." írtam a következőkben felkerülő versemben! Címe: Felnőttetek