Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2256 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Samarjay Károly

A határon

Honom, végső határidon
Letérdelek,
Feledhetetlenek nekem
Ezen helyek.

Földig borulva szent porod
Megcsókolom,
Mert hajh! talán sokára el-
Hagylak, honom.

Oh, ne nevessetek, hogy a
Port csókolám,
Búcsú nélkül nem távozom
Tőled, hazám!

Mert messze, messze lészek én
Ha eltünél,
Hová porod se hozza el
Az éji szél.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!