Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1272 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Samarjay Károly

Dal a viharban

Ki hallgatá most a költők dalát?
Midőn egész földön fegyver csörög,
S a nép szava istenként mennydörög:
Ki hallgatá most a költők dalát?

Nem hallani a csattogány szavát,
Ha szélvész közt a tenger parton ül,
S villám harsog vad habtornyok körül,
Nem hallani akkor madár szavát.

De meghallgatják a költők dalát,
Ha kürtöt vesz, ha trombitát ragad,
S lelkéből a dal mint vulkán szakad:
Akkor szélvész közt is hallják dalát.

1848.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!