Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1985 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 2.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

A mama beteg

Csitt baba, csitt, csendesen,
Viseld magad rendesen.
Semmi zaj!
Nagy a baj:
A mama beteg.
Lassan lépve jer ide,
Ülj az apa ölibe.
Szót se szólj,
Ne danolj,
A mama beteg.

Mama sem szól, apa sem,
Nem beszél ma senki sem.
Így lesz, így,
Ameddig
A mama beteg.

Na de ne sírj, Marcikám,
Nem sokáig lesz így ám.
De ma még
Csöndes légy,
A mama beteg.

Csitt! mama elszunnyadott,
Föl ne ébrezd valahogy!
Most ne kérdd,
Hogy miért...
A mama beteg.

Pszt! Jer az udvarba ki,
Ottan kell most játszani,
Így lesz, így,
Ameddig
A mama beteg...

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!