Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1068 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 1.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

Száll a madár

Alig egy nesz a fák között,
A hegy felől csak egy sugár.
Ha szól az első életriadó:
Nem marad nyugton a madár.

Áldás, imádság, köszönet,
Mit elzeng fészke peremén:
"Legyen kenyér, még mára is legyen!"
Ébred a gond is komor-feketén.

És száll a remegő madár,
A zsarnok élet kergeti.
Gondolj reá uj bőségek Keze:
Öt éhes fia van neki!

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!