Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1783 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 1.

Megosztás

Címkék

Samarjay Károly

Halászleány dala

Balatonba hálót vetek,
De halat nem keríthetek.
Hej! ha Bandim velem volna,
Tudom, hálóm többet fogna.

Sokszor mondá a mesterünk,
Hogy itt nekünk nincs tengerünk,
Hogy tengerben nagyobb a hal,
Mint udvarunkban a kazal.

Lehet, hogy szebbek a halak
Másutt, s nagyobbak a tavak,
De nem fogja tenger vizén
A szép halat oly szép legény.

Ha Bandim hálóját veti,
Galambját jól megöleli;
Bandinál szebb halászlegény
Nincs a világ kerekségén.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!