Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1262 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődi Sándor

A bujdosó Rákócziról

Amerre bujdokol
Erdőn, hegyen át:
Ne mossa le zápor
A lába nyomát,
Avarba ne rejtse
Levéltakaró,
Szél el ne söpörje,
Ne födje be hó.

Őrizze meg épen
A sűrű vadon,
Maradjon sugaras
Mindig az a nyom,
Minden kis porszeme
Sértetlen álljon -
Hogy jóságos Urunk
Visszataláljon!

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!