Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2464 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 30.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Ady Endre

Örök harc és nász

Én asszonyom, be jó, ha bántlak:
Mea-kulpázok, megtörök, sírok,
Várlak, kivánlak.

Én asszonyom, be jó, ha rossz vagy,
Szivemben százszor, százszor megöllek,
Űzlek, gyülöllek.

Én asszonyom, ugy-e, hogy így lesz?
Örök lesz a mi nagy csatázásunk
S örök a nászunk.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!