Szerző
Tisza Domokos

Tisza Domokos

költő

1837. október 27. — 1856. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1978 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 29.

Megosztás

Címkék

Tisza Domokos

Egyiptomi tájkép

Gyönyörű fönnségűlt vidék
Mellyen az öreg Nilus foly!
Fölötte, a felhőtlen ég
Napfénye egy örök mosoly.

A zöld vetés partmentiben
Majd az andalgó pálmalomb;
S melly rajtok fátyolként pihen,
Szent béke, enyhe nyúgalom.

Messzébb violaszin hegyek
Ormóin játszik árny és fény
Csucsán egy romba dült remek,
- A táj védő tündéreként.

Elhal az ámult ajk szava
Mint egy bűvös mese felett:
- Egy örök mese is maga
Ezer csodájával Kelet!

De ez nekem nem élvezet
Most; - testem beteg, lelkem fáj,
- Annál szebben fog, fényes táj,
Festeni az emlékezet.

megjelent: Vasárnapi Újság 1856. július 20. (29. szám)

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!