Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1062 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bárd Miklós

Apolló nyila

Fürednek kies partján, kútfején,
Hova száz orvos gyűlt be az idén,
Egy tudós beszélt Apolló nyiláról,
Mely fölajozva Olimp távolából
Sosem hibáz - mindig szívet talál.
Költőhöz illő szép halál!
De oh, Apolló, ha netán
Ived fölvontad volna már reám,
Ne lőjj, amig e völgyet odahagyva,
Fölvánszorgom a csipkés hegyoromra,
Mely ide kékel.
Körül lombos erdők
Suttogva búcsúztassák a merengőt,
Kinek az orom lesz végállomása,
S erdőzúgásba vész a sóhajtása,
Mikor elcsattan Apolló nyila.

1930.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!