Szerző
Bartók Lajos

Bartók Lajos

költő, drámaíró és szerkesztő

1851. május 24. — 1902. december 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1585 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bartók Lajos

Te völgy...

Te völgy, hol hőbb a nap és olvadóbb a hó,
Tél hamarább fut, nyár tovább pihen,
És szebb virány közt lüktet a folyó,
Te völgy, e szóra oktatsz; Szerelem!

S te bérc, vihar korbácsát megvető,
És visszavágó villámok haragját,
Te elhagyott, sujtott, kopár tető,
Fenséges bérc, ezt mennydörgöd; Szabadság!

Bartók Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!