Szerző

Nógrádi Pap Gyula

etnográfus és költő

1843. május 20. — 1931. augusztus 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3192 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Nógrádi Pap Gyula

Hegyek között

Van házad, amelynek kertfái alól
A sárga rigónak vidám dala szól.

Van fegyvered is s mély hangu kutyád
S elhallani kürtöd a bérceken át!

Van pince hegyedben és ó-bora láng,
Hogy kedvre deritsen olykor, ha ivánk.

És tűzhelyed őrzi gondos feleség
S játsznak körülötte pajkos kicsikék!

Oh, mért szaladoznál még kincsek után?
Áldd érte a sorsot s többet ne kívánj!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!