Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1060 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Samarjay Károly

A láthatár

Visszanézek eltűnt, kis lakodra,
Onnan jőnek e hűves szelek,
Kerted fái kékbe öltözének,
Mint az ég, oly színűk lettenek.

Ott a látkörön az ég hajolt le,
Égig ér föl csendes, kis lakod,
Viskód ormán csillagok bolyognak,
És az égbe nyílik ablakod.

Most tudom, hogy ég lakója voltál,
Hogy szemedből ég mosolyga rám.
Most tudom, hogy a mennyet hagyám el,
Amidőn tetőled távozám.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!