Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 891 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Samarjay Károly

Dalisten

Az őseknek nem volt Boristenök,
Ki föltüzelte volna kedvöket,
De volt Dalistenök, a harcmezőn
Ennek zengtek magasztos éneket.

Kobzok kiséretében táltosok
Zengék Dalisten nagyszerű dalát,
Békében is zengték víg dalait,
Hegyen, völgyön, naponnan, éjen át.

Felhők voltak Dalisten dalnoki,
Dicsőségét mogorván harsogák,
Az égnek e nagy csattogányai
Dalát villámajakkal csattogák.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!