Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1551 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 20.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

A kis varróleány

Varrogat, varrogat
A kis Anna -
Áldja meg az isten,
A jók atyja!

Pörg a gép egész nap
S éjen által:
Zörgése, zúgása
Égbe szárnyal.

S ott zokog az Urnak
Irgalmáért,
Kis varróleánynak
Jobbvoltáért.

Tudja azt s beirja,
Ki mindent lát:
Anna hogy' szereti
Beteg anyját!

Ő tartja étellel,
Orvossággal,
Vig szeme gyógyitó
Mosolyával.

Ő tartja, beczézi
Árva öcscsét -
S titokban hullatja
Értük könnyét.

Varrogat, varrogat
A kis Anna -
Áldja meg az isten,
A jók atyja!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2014. május 6. 11:46

Csodálatos vers. Sajnálom, hogy iskolában nem tanították a költő verseit.
Nemesné Valéria