Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1516 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 19.

Megosztás

Címkék

Endrődi Sándor

Fiaim közt

Ép-e még az asztal?
Áll-e még a ház?
Reggeltől napestig
Játék, hancuzás.

Összeforgat mindent
Ez a két gyerek,
Oly nagyon örülnek -
Szinte rettegek.

Sápadozva járom
A szobát körül;
Ha madár, ha gyermek:
Félek, elröpül.

Esténként megnézem
Ágyacskáikat:
"Jó helyed van Kornél?
Bélám, rendbe vagy?"

Lehajlok föléjök,
Halkan suttogok:
"Köszönöm, hogy éltek
S itt maradtatok!"

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!