Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1405 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 14.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

Suhog a kasza

Künn a határban suhog a kasza
És aratunk Isten nevében.
Javunkra dőlt el a csata,
Az elemek csatája dúlt e téren.
Nekünk halálos félelmek sora
A földnek harca a buzákért,
Pedig mi nem mentünk soha
A szomszédba' egy kis halálért.

Támadta jég, fagy, vízár, rekkenő,
S a magyar föld nem adta meg magát,
Mint szövetséges őserő
Ügy védi ez a nemzetet, hazát.
Küzd némán, dacol elszántan, hiven,
E néma harcost nem lehet legyőzni -
Ki a szabadba, lankadó szivem,
Az aratásban lendülni, örülni!

1933.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!