Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2365 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 7.

Megosztás

Címkék

Sükei Károly

Mint a' földnek...

Mint a' földnek sohajtása,
Száll a' felhő, száll az égre.
Mint az égnek fájó könnye,
Hull a' zápor, hull a' földre.

És az égnek és a' földnek
Sohajából, és könyéből
Szivárvány kél... mint rokonszenv
A' kölcsönös szenvedésből.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!