Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1093 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Sujtá e hont...

Sujtá e hont, addig sujtá
Az isteni átok,
Hogy élete csiráját is
Romolva látjátok.

El ne csüggedjetek ezért,
Fiatal pajtások,
Föl se vegyétek, mi rosszat
Mondanak rá mások.

Én azt mondom, azt hirdetem
Istenünk nevében:
Az a romlott csira egykor
Kivirágzik szépen.

És leszen ujjá születve
A mi romlott éltünk,
Élnünk kell, mert a haláltól
Mi soha nem féltünk.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!