Szerző
Reviczky Gyula

Reviczky Gyula

magyar költő és író

1855. április 9. — 1889. július 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1080 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 5.

Megosztás

Címkék

Reviczky Gyula

Pro memoria

Kezdő poétáknak

Irtam verset mindenneműt;
Mélát, rajongót, keserűt,
Volt jámbor is, ki megcsodálta,
S maradtam mégis félhomályba'.

Ifjú magyar költőjelölt!
Bolond, ki nálunk rimbe' költ.
Ha már a dicsvágy láza kerget:
Vezérczikket körmölj, ne verset.

Reviczky Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!