Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 905 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 5.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Lelkemadta teremtette...

Lelkemadta teremtette,
Az ágyam már megvetette,
Megvetette halálágyam
Az én égbe rontó vágyam.

Magas ég a lány szerelme,
El nem szárnyalhattam bele;
Villám a leány haragja,
Szárnyaimot elvagdalta.

Nagyot estem, félszeg vagyok,
Fájdalmaim szörnyű nagyok,
Meg van vetve halálágyam,
Most a földbe temet vágyam.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!