Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1224 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 5.

Megosztás

Címkék

Sükei Károly

A' virágnak lelke elszáll...

A' virágnak lelke elszáll
Illatsóhajában.
A' csillagnak lelke elszáll
Megtört sugarában.

Ifju és leányka, tiltott
Szerelemben élnek...
Vágyaik édes titkáról
Álmaik regélnek.

Szivök, mint virág és csillag,
Megtört szerelemben...
Csak egy sejtés végreménye
Él a' fájó szivben.

Azt hiszik: egymást szeretni
Tiltja bár a' végzet, -
Szabad egymásért meghalni...
Milyen szép az élet!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!