Szerző

Bányai Kornél

költő

1897. augusztus 26. — 1934. augusztus 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 887 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bányai Kornél

Óriás

Fejemben nap virul,
háborgó tűzzel talpig éjbe járok.
Ujjaimon sorsok ragyognak: gyürükbe verődött
népek és világok.

Arcomat fordítom
s föld ölében robbannak a magvak.
Varázsszemem ős titkokat érint s minden temetők
újra felkacagnak.

Talpam alatt tenger
tornyai dőlnek, rengnek a rónák.
Harsányan kiáltom szép tavaszi kedvek szíveket
győző indulóját.

Pillanatok s sziszegő
embertelen csönd csúszik a tájba.
Pillantásom riogó öreg kürt és mennybe csengő
iramok halála.

Agyakból születtem,
ó ködökből égig ér a vállam.
Kék messziségek: szerelmes leányaim ölelnek
s lobognak utánam.

1926., Esztergomtábor

Bányai Kornél aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!