Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1251 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 4.

Megosztás

Címkék

Virág Benedek

A músákhoz

Hová ragadtok? melly ligetek, s setét
Ernyőkbe visztek? mennyei lángotok

Új és szokatlan tűzbe hozta
Szívemet, oh Helikon leányi!

Itt e magános szent helyeken fogom
Magyar Minervát zengeni lantomon.
A halhatatlanság fiának
Érdemit itt fogom énekelni.

Tí, csendes erdők puszta homályai!
Tí, kis folyóknak víg csevegései!
Melly kellemes, melly boldogító
Gondolatokra vezettek engem!

Mert a dicsőség Szűzei lakhelyet
Vertek magoknak bennetek. - Engedek
Szent ihlelésteknek, s örömmel
Engedek, oh Helikon leányi!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!