Szerző
Lauka Gusztáv

Lauka Gusztáv

író és megyei levéltáros

1818. július 20. — 1902. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1603 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Lauka Gusztáv

A' szenvedőhez

Lányka sírsz, szemlélem könnyeid’
Kék szemednek tiszta tükriben,
Szép e’ könycsepp mint a’ drága gyöngy
Tengereknek nyugva medriben.

Bú van ugy-e tiszta lelkeden?
Tükröződve könysugárokon,
Csak vihar ha kél a’ hab felett
Látni gyöngyöt csendes partokon,

Oh ne sirj, te édes szenvedő!
Érzéketlen áll a’ néma hant,
És a’ gyöngy melly itten boldogít,
Vonzerővel nem bír olt alant.

Lauka Gusztáv aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!