Szerző
Somlyó Zoltán

Somlyó Zoltán

születési nevén Schwartz Zoltán, költő, újságíró és műfordító

1882. június 22. — 1937. január 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1984 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Somlyó Zoltán

Még nem...

Még nem ment le a nap,
még nem jött föl a hold,
valami furcsa fényt
mutat az égi bolt...

Valami furcsa fényt
a láng és árny között:
fehér és fekete
félgyászba öltözött...

Ó, ez még nem sirás!
De már nem nevetés...
Már nem bölcsői dal,
de még nem temetés...

Csak szépen, lassudan
az életem felett
csöndben bealkonyult;
egyszerűn este lett...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2014. április 5. 17:33

Sajnos az én életem is bealkonyúlt, az idő nem kimél senkit.Nemesné Valéria

Varimarici

2014. április 2. 14:40

Így múlik el az idő, észrevétlen. Így múlik el az életünk, ily hirtelen.