Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2759 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

A magyar huszár

Ha az egész kerek földet
végig mind bejárod,
A vitéz magyar huszárnak,
párját nem találod,
Mert a huszár az Úristen
első katonája,
A jó Isten maga vigyáz
a mennyekből rája.
Mint a villám, olyan szilaj,
gyors a támadása:
Porba gázol minden ellent,
merész rohanása;
Piros vérét inkább
százszor patakban hullatja;
De a dicső magyar zászlót
cserbe sohse hagyja!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!