Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 852 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

A léggolyós bácsi

- Hová szalad, bácsi?
Jaj, de nagyon siet!
Meg se várja, hogy egy
Léggolyócskát vegyek?
Aztán mi az ára?...
Húsz fillér?... Ne mondja!
Bizony maga, bácsi,
A levegőt rontja!
- Húsz fillér az drága:
Adok érte tizet
És az édes anya
Mindjárt meg is fizet.
- Od'adja?... nem adja?...
Na, hát itt az ára;
Hisz úgyis elromlik
Tudom, nem sokára!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!