Szerző

Kenézy Lajos

református lelkész, költő és fordító

1818. — 1849. március 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1178 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 1.

Megosztás

Címkék

Kenézy Lajos

Jégsziv

A lány engem nem szeret:
És én égjek érte?
Sóhajték száz ezeret,
S ő okát se kérte!

Sírtam, záport könyeztem,
S a kemény nevetett,
Szóval is mondá, hogy: nem
Ismer szeretetet.

Érckebel szirt-oldala,
Tűz melenget téged,
Olvadj, bárha nem vala
Még lágyult jégszíved.

Ládd, enyim lang gyúlasztja,
Tied fagylalja jég!
Hol így kegyed malasztja
Mosolygó csalfa ég?

A lány keble jéghideg,
És én égjek érte?
Égek, bár ha a rideg
Búm okát se kérte!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!