Szerző
Batsányi János

Batsányi János

magyar költő

1763. május 9. — 1845. május 12.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1188 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Batsányi János

Születési vers

"Vétseinek fia lett!" - Kit s mit várhatni belőle?
Nézd atyját, s eleit: Vétseit, Orczyakat.
Két illyen vérből származva, mi lenne, hanemha
Népünk s nyelvünknek gyámola, nagy hazafi?

1789.

Batsányi János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!