Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 835 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 28.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Nézzétek

Nézzétek ezt a négy szelíd fiúcskát,
mily szeretettel összebújva áll;
A nevük: - Lajos, Józsi, Pista, Géza,
s mindegyik egy-egy nyíló rózsaszál.

Az első víg, zajos, mint a madárka,
mely télen-nyáron vígan fütyörész:
Játékon kívül nincs egyébre gondja,
nem háboritja őt meg semmi vész.

A második komoly és büszke lelkű,
mint bérczi sas, mely föl a napba néz;
A harmadik tanulni vágyna egyre,
él-hal a könyvekért, mert csupa ész.

A negyedik... azt megszerette Isten:
a negyedik a mennybe távozott;
S elvitte mind a remény szép virágát,
a sok szép álmot, amelyet hozott.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!