Szerző
Petrőczy Kata Szidónia

Petrőczy Kata Szidónia

a magyar barokk első ismert költőnője

1659. — 1708. október 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1060 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Petrőczy Kata Szidónia

Vers. Vers.

Minthogy verseimbe
Bút lelek mindenbe
Nő az kín szívembe
Senki orvos ebbe
Nem lehet csak menybe
Az ki szükségembe
Segéthet ügyembe
Szörnyű gyötrelmembe
Azért ő hozzája kiáltok Inségembe.

Petrőczy Kata Szidónia aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!