Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1046 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Nincsen olyan fényes dolga...

Nincsen olyan fényes dolga
senkinek, mint én nekem:
Egész nap a birkáimat
vezetem, legeltetem;

Ha akarom, hanyatt fekszem,
úgy pihenek a réten:
Kedvencz birkám oda czammog
s odahajlik fölébem;

Két kezemmel a nyakát átölelem,
Mert én bizony igaz szívből szeretem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!