Szerző
Tompa Mihály

Tompa Mihály

a népi-nemzeti irodalmi irányzat egyik legjelentősebb költője és református lelkész

1817. szeptember 28. — 1868. július 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1141 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 24.

Megosztás

Címkék

Tompa Mihály

Német

A forradalmak szörnyű vihara
A népeken véres nyomot hagyott;
Romba hevernek büszke városok,
Az ember java bujdosó, halott.

De mind ennél van egy szörnyűbb csapás,
Hogy német ir, - és tollat ád a lúd:
Lesz annyi könyv, hogy egy pár év alatt
Egész világ nem vérbe, vizbe fúlt.

Tompa Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!