Szerző
Tompa Mihály

Tompa Mihály

a népi-nemzeti irodalmi irányzat egyik legjelentősebb költője és református lelkész

1817. szeptember 28. — 1868. július 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1011 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 24.

Megosztás

Címkék

Tompa Mihály

Angol

Az angol csendes, néma mint a hal,
Calculus között tölti életét;
Ki nem bánt senkit: azt nem bántja más,
Gondolja, és még a légynek se vét.

John Bull! pedig a sok ülés megárt, -
Nem látod-é, hogy széles tengered
Mozgást csinál magának önmaga, -
Ha fel nem rázza zúgó fergeteg.

Tompa Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!