Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 854 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

Mily boldogság lenne...

Mily boldogság lenne,
Ha jőne a' halál
Mig ifju ábrándban
Lelkünk üdvöt talál.

Tán akkor a' lélek
Szép virág lehetne,
Vagy mint szelid csillag
Az egen fénylene.

De ha ifjusága
'S ereje lángjában
Megtörik, az élet
'S a' sors viharában,

'S kialszik belöle
Minden gyöngéd érzet:
Mi lehet akkor más
Mint sötét kisértet?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!