Szerző
Lauka Gusztáv

Lauka Gusztáv

író és megyei levéltáros

1818. július 20. — 1902. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1174 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Lauka Gusztáv

Ki a szilárd?

Arannyal elcsábíthatod
Igazságot 's törvényt tapod
Kinek azt védni kellene
A' bírót.

Arannyal elcsábíthatod
És legszebb szűz erényt tapod
Kinek azt védni kellene
A' leányt.

Arannyal elcsábíthatod
Henyélve nézi a' napot
Kinek munkálni kellene
A' férfit.

Arannyal elcsábíthatod
Elhágy hű férjt és magzatot
Kinek szeretni kellene
Az asszonyt.

Arannyal elcsábíthatod
Ki védni kart - és szűt adott
Kitől segítség kellene
A' bajtárs't.

De van egy szilárd úntalan
Kit nem csábít ezüst arany,
Hiába küzdessz ellene
A' halál.

Lauka Gusztáv aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!