Szerző

Kenézy Lajos

református lelkész, költő és fordító

1818. — 1849. március 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1271 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Kenézy Lajos

O. Nelli emlékkönyvibe

A nyers férjfi zajló életének
Menyje, csak hölgykörben tűn elő.
E nélkül kietlen zord szivének
Kincs, gazdagság, hír, név, fény, erő.
Áraszsz honlány! honfiakra üdvet
Igéző szemed pilláirul:
Mert hol magvat illy szép magvető vet,
Termő a föld, s a hon fölvirúl.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!