Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 989 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 19.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Ezeradta csaplárosa...

Ezeradta csaplárosa,
Kancsóját penész nyaldossa;
Bort bele, ki lelke vagyon,
Szomjúhozom szörnyen, nagyon!

Bort bele a legjavából,
Legöregebb hordójából;
Riad a kürt a csatára,
Gyorsan, gyorsan, itt az ára!

Jött bor, a jó vitéz ivott,
Csatára kelt, csatát vivott,
Vivott kemény ellenével:
Idoda lógó fejével.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!