Szerző
Madách Imre

Madách Imre

magyar költő, író, ügyvéd és politikus

1823. január 20. — 1864. október 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 973 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 19.

Megosztás

Címkék

Madách Imre

Szép, szebb

Szép a kőszobor leányka,
Ha feléje száll imánk,
És dicső sugárzatában
Kőkebellel néz reánk.

Ám s ha Istenünkbe szállnak
Érzetünk fohászai,
És kegyére elvonúlnak
Életünknek átkai.

Mondd, óh mondd, mi van dicsőebb
Óh leány! - Mig érzetem
Siromiglan egy szobornak
Oltárára szentelem!

Madách Imre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!