Szerző
Kozma Andor

Kozma Andor

teljes nevén Leveldi Kozma Andor, költő és műfordító

1861. január 12. — 1933. április 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1653 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 18.

Megosztás

Címkék

Kozma Andor

Infinitivus ad infinitum

Úrnak születni,
Sohase vetni,
Csupán aratni,
Hátra maradni,
Mitsem tanulni,
Másra szorulni,
Lomhán henyélni,
Élvekben élni,
Játszani, nyerni,
Paklit keverni,
Hazárdul merni,
A mellet verni,
Versenyre menni,
Istállót venni,
Lovat futtatni,
Tippet kutatni,
Meg is álmodni,
Tételt rádobni,
Totalizálni,
Börzét próbálni,
Nagy lábra állni,
Váltót zsirálni,
Bukmékerezni,
Vagyont szerezni,
Polgárt megnyúzni,
Gróffal pertúzni,
Amazt lenézni,
Emezt becézni,
Orfeumozni,
Veszteni, hozni,
Célpisztolyozni,
Bárkit kihívni,
Érdekből vívni,
Terrorizálni,
Csak eszkomptálni,
És prolongálni,
Bokkot pipálni,
Kaszinót járni,
Szerencsét várni,
Megkorrigálni,
Suskust csinálni,
Partit hajhászni,
Fülig bemászni,
Lejebb merülni,
Napfényt kerülni,
Kegykölcsönt kapni,
Ékszert becsapni,
Snasszul tengődni,
Kínban vergődni,
Cselt kigondolni,
Csalfán pumpolni,
Sosem fizetni,
Vadként üzetni,
Mentést keresni,
Kétségbeesni,
Kegyelmet hiába koldulni -
És nyomorult módon kimúlni:
Ez is gavallér-életpálya,
S van, aki vonzónak találja.

1898.

Kozma Andor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!