Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1202 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 16.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

A juhásznak furulyája...

A juhásznak furulyája
Búsan szól,
Bús dalt tanult erdőben a
Madártól.
Bús madárka meghalt párját
Siratta,
A juhász is meghalt párját
Siratja.

Tegnap előtt eltemették
A párját,
A juhász csak ma tudta meg
Halálát;
Egész nyáron az erdőben
Tanyázott,
Egész nyáron még csókot sem
Kaphatott.

Szegény juhász, mért is lettél
Te juhász?
Szép párodnak már sirjára
Sem találsz;
Akaszd rongyos gubádot a
Nyakadba,
És bujdossál a végtelen
Világba.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!