Szerző

Beliczay Jónás

evangélikus lelkész, korábbi nevén Bellicz Jónás

1764. november 10. — 1845. december 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 653 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék

Beliczay Jónás

A győri vasútra

A magyar e szép honba vasával tört utat egykor,
Most vas-utat nyit meg, más hon ölébe vivőt.
Hírt aratott egykor, hanem a zseb váltig üres volt:
Kincset ügyekszik hát hozni magának ezen.

1840.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!