Szerző

Balla Károly

jogász, költő, publicista

1792. április 2. — 1873. május 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 907 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Balla Károly

Egyveleg

Kinek a farán huszonnégy -
Elégtételt mit keres?
Ha kétszélről mogyorópej:
Mindég közbűl a deres.

Álmában is bográcshoz ül,
Ki éhesen fekszik le,
S ha vadászni megy, jóbarát
Nem találkozik véle.

Szegény legény - gazdag város;
Nyomorúság - az is páros:
Pénzen vesznek kenyeret,
S mégsem esznek eleget.

1825.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!